رئیس حوزه هنری خوزستان گفت: ما در راستای هنر انقلاب در حوزه هنری استان بر طبق سند زیستبوم و با استفاده از ظرفیت داخلی و خارجی خود اقدام به تدوین سند تحول سه ساله حوزه کردیم.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، محمد شهباز گهروئی رئیس حوزه هنری خوزستان در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه اهواز، به مناسبت فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی، با اشاره به بیانات امام راحل در خصوص هنر انقلاب اسلامی اظهار کرد: باید دید چه نسبتی میان هنر انقلابی مدنظر امام راحل که مؤلفههای اصلی آن را بیان میکنند و آنچه در بطن جامعه فعالان این عرصه رقم زدند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه اساسا فاصله بین وضع موجود هنر انقلابی و آنچه مورد توجه امامین انقلاب بوده، زیاد است و کارهای بر زمین مانده بسیاری وجود دارد افزود: برای تحقق آنچه امام (ره) هنر دردمند مینامند باید چه کار کرد؟ چه زمانی هنرمند ما دردمند میشود و چگونه هنرمند دغدغهمند پرورش مییابد؟
رئیس حوزه هنری خوزستان اضافه کرد: مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤالات بر اعتماد به جوانان مؤمن و انقلابی و پای کار، احصاص دقیق ظرفیتهای بومی و تاکید و اولویت دادن به شکوفایی آنها، سپردن کارها به مردم و به خصوص حلقههای میانی، مجاهدتهای شبانهروزی و روحیه خستگیناپذیر مسئولان و اولویت داشتن کادرسازی و پرورش و تربیت نسل جوان و نوجوان تاکید دارند.
شهباز گهروئی تصریح کرد: بر طبق بیانات امامین انقلاب و مطالبات ایشان از هنر انقلاب اسلامی، ما نیز در راستای هنر انقلاب در حوزه هنری خوزستان مسیری را آغاز و به این منظور با مشارکت صاحبنظران نسبت به تدوین سند زیستبوم فرهنگی اقدام کردیم.
وی عنوان کرد: این سند میتواند راهگشای برنامهریزی و هدفگذاری هر مجموعه کوچک و بزرگ و رسمی و مردم باشد که در ایام گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر جهت بهرهبرداری علاقهمندان، مؤثرین عرصههای فرهنگی هنری انتشار عموم خواهد یافت.
رئیس حوزه هنری خوزستان اذعان کرد: ما در حوزه هنری بر طبق سند زیستبوم و با استفاده از ظرفیت داخلی و خارجی خود اقدام به تدوین سند تحول سه ساله حوزه کردیم که از سال گذشته تمامی رویدادها و برنامههای حوزه هنری ذیل این سند اجرا شوند که امیدواریم اهداف مطرح شده تا پایان سال 1402 محقق شود.
وی با اشاره به ترسیم چشمانداز سه ساله حوزه هنری با عنوان قرارگاه هنری پیشرفت و پایداری مردم خوزستان و جنوب عراق تاکید کرد: راهبردهای این چشمانداز شامل رشد هستههای انقلابی، توجه عادلانه به همه ظرفیتهای استان و تمرکززدایی، جریان پایدار تولید محتوای اثربخش، توسعه مخاطبان و افزایش ظرفیت نفوذ رسانهای، تحکیم رابطه ولایی میان کنشگران فرهنگی و هنری و احیای هویت اندشهای حوزه هنری است.
شهباز بیان کرد: برنامههای کلان و انجام شده و در دست اقدام حوزه هنری ذیل این چشماندازها شامل راهاندازی مرکز رشد هستههای هنری مردمی و حمایت از عملیاتهای فرهنگی هنری حلقههای میانی فعال این حوزه، راهاندازی مجموعه نهضت وارثین جهت جضور هنرمندان در مناطق محروم و حاشیه برای کاهش آسیبهای اجتماعی و شناسایی و تقویت استعدادهای هنری موجود در این مناطق است.
وی ادامه داد: راهاندازی دفتر شبستان هنر جهت جضور استعدادیابی و اکران آثار هنری در مساجد و هیئات استان، راهاندازی مرکز تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری جهت افزایش کمی و کیفی آثار این حوزه، تشکیل کارگروه تخصصی خلاقیت و نوآوری و زمینهسازی ایجاد اولویت خانه خلاقیت حوزه هنری کشور، تشکیل کارگروه بینالملل و زمینهسازی جهت راهاندازی دفتر هنری ایران و عراق در بصره و خرمشهر، راهاندازی مرکز رسانه تشکیل هیئت تحریریه هنری جهت تولید محتوای مؤثر در عرصه هنر از دیگر اقدامات است.
رئیس حوزه هنری خوزستان با بیان اینکه 150 برنامه رویداد و تولید محصول در این خصوص انجام شده است، خاطر نشان کرد: از جمله این برنامهها تولید چهار قسمت تله تئاتر با موضوع حاج قاسم سلیمانی در شبکههای سراسری، راهاندازی دفتر تئاتر مسجد، راهاندازی دفتر تعزیه استان در بههبان و برگزاری اولین سوگواره رایت سرخ، حمایت از نمایش «اعندما تنتهی تسقط» با هنرمندان عراقی، تولید هفت مستند با موضوع پیشرفت و امید برای هفت منطقه حاشیه و محروم است.
وی عنوان کرد: تولید و رونمایی از مجموعه روضههای پامنبری در دزفول، راهاندازی مرکز تاریخ شفاهی مرحوم احمد یلالی در آبادان، برگزاری شبهای شعر و خاطره در مناسبتهای مختلف، تولید 12 سرود و نماهنگ فاخر به زبانهای فارسی، عربی و گویشهای محلی، تولید نماهنگ فاخر حوض خون، حمایت از 43 مجموعه مردمی در قالب 15 حلقه میانی هنر، ادبیات و رسانه انقلاب اسلامی، برگزاری سلسله نشستهای اندیشه ناب، اکران فیلمهای ارزشمندی چون موقعیت مهدی، مستند 72 ساعت و ...، حمایت و رونمایی از کتابهای ارزشمند انقلابی حوض خون، تولید مستند «مردی با لبهای دوخته» با موضوع زندگینامه عبدالرضا حیاتی و ... از دیگر برنامههای این حوزه است.
وی در پایان از همه جوانان و علاقهمندان دعوت کرد در راه اعتلای فرهنگ و هنر انقلابی مشارکت داشته باشند و حوزه هنری نیز از آنها حمایت حداکثری خواهد داشت یاد آور شد: بیشک مؤثرترین شیوه و روش برای جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری بهکارگیری هنر و ادبیات است که هنرمندان میتوانند با عنایت بیشتری مجاهدانه پای در عرصه تبیین داشتههای انقلاب بگذارند و حوزه هنری هم آمادگی خود را جهت حمایت از این هنرمندان اعلام میکند.
انتهای پیام/
نظر شما